Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi, împreună cu Asociaţia IRO Iaşi şi ROCHE România, a lansat campania „Previne cancerul“, sub sloganul „Fă-o AZI, nu într-o zi“.

Scopul acesteia este de a informa populaţia asupra necesităţii controalelor periodice, care conform medicilor pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

Până la sfârşitul anului, persoanele din zona Moldovei vor putea să se înscrie şi să facă investigaţii gratuite în cadrul programelor de screening pentru depistarea cancerului de sân, col uterin, colon şi prostată.

În primele luni ale anului 2018, la IRO Iaşi au fost confirmate 133 de noi cazuri de paciente cu cancer la sân, dintr-un total de 3.045 de cazuri aflate în evidenţa spitalului.

Medicii spun că, dacă este descoperită în fază incipientă, boala fi tratată, de aceea trag un semnal de alarmă pentru a determina populaţia să vină la spital chiar dacă nu acuză semne ale bolii. Mai multe detaliii despre campanie pot fi găsite pe www.previnecancerul.ro, dar şi pe site-ul IRO Iaşi. Tot pe www.previnecancerul.ro pot fi făcute şi programări online.

Articolul precedentCampania „Donează un tramvai de cărți!“
Articolul următorCampanie agresivă pentru referendum