Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la deschiderea anului universitar la Iaşi. La festivitate vor participa reprezentanţi ai celor cinci universităţi de stat din municipiu.
Preşedintele României a fost invitat să participe la ceremonia de deschidere a anului universitar la Iaşi de către rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), Dan Caşcaval.
„Am avut în luna martie prima discuţie cu domnul Preşedinte referitoare la o posibilă participare a Excelenţei Sale la evenimentele organizate de universitatea noastră cu ocazia deschiderii anului universitar şi aniversării a 205 ani de învăţământ ingineresc în limba română, prin şcoala tehnică din principatele române. Discuţia a avut loc după prezentarea la Palatul Cotroceni a proiectului TUIASI «205 ani de la prima clasă de inginerie în limba română», care a fost inclus între proiectele dedicate Centenarului susţinute de către Preşedinţia României”, a precizat Caşcaval.
Universitatea Tehnică iniţiază prima deschidere oficială a anului universitar din centrul academic al capitalei Moldovei.
De la ora 13.00, preşedintele va asista în Copou, în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iaşi, la ceremonia de deschidere a anului universitar organizată de Politehnica ieşeană şi la celebrarea împlinirii a 205 ani de la înfiinţarea primei clase de ingineri hotarnici cu predare în limba română.
De pe scena Aulei, preşedintele României se va adresa comunităţii academice a TUIASI, alături de rectorul universităţii, Dan Caşcaval.
Articolul precedentStudentă avertizată de magistrați, după ce ar fi falsificat un abonament de călătorie
Articolul următorSalvat de elicopterul SMURD, după o alergie puternică la o înțepătură de viespe