Senatorul liberal ieșean Iulia Scântei consideră, într-un comunicat de presă, că președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, este aservit lui Liviu Dragnea și nu dorește construirea autostrăzii Iași – Tg Mureș.

„Președintele CJ Iași, Maricel Popa, continuă să izoleze politic și economic județul Iași, aservindu-l intereselor găștii penale și incompetente din jurul liderului PSD Dragnea, aceeași care NU dorește construirea autostrăzii Iasi – Tg Mureș.

În războiul intern din PSD care va fi tranșat în cadrul CEx PSD de vineri, 21 septembrie, Filiala PSD IASI pare hotărâtă să facă scut în jurul liderului Dragnea, indiferent de consecințele nefaste pe care această guvernare Dăncilă & Dragnea le va produce în continuare României, în ansamblu, și județului Iași, în mod concret.

Maricel POPA pare rupt de realitate și de dinamica puterii chiar în propriul partid. Într-o declarație de susținere fără rezerve a actualului guvern si a liderului Liviu Dragnea, Președintele CJ Iași se declară mulțumit împreună cu echipa sa de programul de guvernare şi de măsurile adoptate de PSD.

Declarația este mai mult decât șocantă în condițiile în care Comisarul european Corina Crețu, om cu vechime de partid în PSD, în cadrul unui interviu acordat în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări desfăsurat în această săptămână la București, a acuzat actualul Guvern condus de Dăncilă&Dragnea&Vâlcov că NU ARE VOINȚĂ POLITICĂ SĂ CONSTRUIASCĂ AUTOSTRADA MONTANA Iași – Târgu Mureș. Comisarul european a declarat pe înțelesul tuturor că a oferit Guvernului României posibilitatea de accesa în 2018-2020 fonduri europene (existente în prezent!!) pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru autostrada Iasi – Tg. Mures, iar Guvernul PSDragnea a refuzat!!!

«Noi am putea să realizam studiul de fezabilitate până în anul 2020 dacă am avea voinţa politică şi am colabora foarte bine şi începerea construcţiei din 2021» a declarat Corina Crețu (interviul pe larg aici https://www.mediafax.ro/…/interviu-corina-cretu-initiativa-…).

Ce interese slujiți, domnule Popa, pentru că în niciun caz nu par să fie interesele ieșenilor? Cum să susțineți un Guvern și un lider ca Dragnea care nu doresc să realizeze cel mai important proiect de țară al României centenare? Construirea unei autostrăzi care să conecteze Estul de Vestul României și de restul Europei este un deziderat exprimat de locuitorii Moldovei încă din 1919, după înfăptuirea Marii Uniri.

După 100 de ani, Moldova și Iașul, fostă capitală a României, cunosc cea mai gravă izolare politică și economică, lipsind cu desăvârșire de pe agenda acestei liote de guvernanți incompetenți.

Indiferent cum se va finaliza criza internă a găștilor PSD-iste, indiferent cine va conduce acest partid, Iașul și Moldova nu vor fi în lista priorităților acestei guvernări.

Oricât s-ar bucura Președintele CJ Popa ori primarii din județ, Iașul va fi tăiat de pe lista adevaratelor investitii in infrastructura majora. Cum să vorbesti despre finantări în etapa a II-a a PNDL, când unul dintre semnatarii scrisorii deschise este chiar vicepremierul Paul Stănescu, ministru al MDRAP?

Firimituri poate vor cădea pe masa unor aleși locali, dar ieșenii nu vor beneficia de nimic, Municipiul Iași și comunele din județul Iași își vor adânci starea de pauperitate sub această guvernare PSD, iar ieșenii – nemulțumirile și dezamăgirea. Vor avea bani pentru mult doritele baluri și bâlciuri, la asta se pricep toți aleșii PSD!

PSD-istii din judeţul Iași “vor linişte şi continuitate”.

Este de fapt legea tăcerii, legea grupurilor mafiote din întreaga lume. “Chi tace campa” – “Cine tace trăiește”, asta va apăr vineri, la CEx PSD, Președintele CJ Iasi Maricel Popa atunci când va vota pentru menținerea la conducerea PSD a celui mai contestat lider politic de după 1989 – Liviu Dragnea”, susține Iulia Scântei.

Articolul precedentANI, dată în judecată la Iaşi de un primar
Articolul următorPatru morţi din cauza virusului West Nile, în Iaşi