Agenții rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat în județ, pentru creșterea gradului de siguranță pe șosele și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Au fost controlate 174 de vehicule și au fost legitimate 225 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost date 115 amenzi, în cuantum de 34.575 de lei.

De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare. 

Astfel, un bărbat de 32 de ani, din comuna Țibănești, a fost prins conducând un autoturism pe DJ 248A, cu viteza de 64 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Mai mult, în urma controlului efectuat s-a constatat faptul că acesta efectua activități de transport persoane fără a avea o autorizaţie în acest sens. Bărbatul a fost amendat și s-a dispus imobilizarea vehiculului și reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare. 

În plus, o femeie de 51 de ani, din comuna Bârnova, a fost amendată cu 580 de lei, fiindu-i reținut și permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Iași, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni. 

 

Articolul precedentFlorin Piersic, la Iaşi: „Bucuraţi-vă că mai pot să vă povestesc despre mine“
Articolul următorMâna unui adolescent, replantată de medicii de la Spitalul „Sf. Maria” Iași – FOTO