Un litigiu neobişnuit a fost finalizat de judecătorii ieşeni. 

Un bărbat a fost obligat de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi să achite daune în urma unei inundaţii care a avut loc în apartamentul său.

Procesul a fost iniţiat în urmă cu câteva luni de către reprezentanţii unei companii de asigurări.

Astfel, reclamanţii leau cerut judecătorilor să îl oblige pe ieşean la achitarea unor daune pe care au fost nevoiţi să le plătească, la rândul lor, unei femei care era asigurată la compania respectivă.

Admite acțiunea în regres formulată de reclamanta Asigurarea Româneaască – Asirom Vienna Insurance Group SA, în contradictoriu cu pârâtul A.D.R, cu domiciliul în municipiul Iași. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 463 de lei, cu titlu de despăgubiri, şi suma de 37,04 lei, cu titlu de cheltuieli de judecatăau precizat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Pe 2 martie 2018, compania de asigurări sa adresat instanţei ieşene cu cerere de despăgubiri amintită. Reclamanta acerut obligarea pârâtului la plata sumei de 463 de lei, reprezentând valoarea despăgubirilor plătite de către o femeie în dosarul de daună întocmit în urmă cu peste trei ani.

Pe 10 februarie 2015, într-un bloc din Iași a avut loc o inundație produsă din cauza unei defecțiuni în imobilul pârâtului. În urma acestui incident s-a produs avarierea apartamentului aparținând asiguratei I.B., iar noi iam plătit acesteia suma de 463 de lei, contravaloarea lucrărilor de refacere a zugrăvelilor tavanului și pereților afectați. Considerăm că pârâtul A.D.R. răspunde pentru prejudiciul produs, iar reclamanta se subrogă în drepturile persoanei asigurate în vederea recuperării contravalorii daunelor plătite”au precizat reprezentanţii firmei de asigurări în instanţă. 

Magistraţii au constatat că ieşeanul A.D.R. nu a formulat întâmpinare la această solicitareDe asemenea, aceştia au mai afirmat că, deși a fost legal citat cu mențiunea expresă „personal la interogatoriu”, pârâtul nu a mers la termenul din data de 19 septembrie 2018, fixat în acest scop.

Pe 10 februarie 2015, la apartamentul aparținând numitei I.B., din Iași, au fost avariate, în urma unei inundații provenite de la apartamentul situat la etajul superior, tavanul camerei de zi şi peretele cu geamuri al aceleiaşi încăperi. Potrivit adverinței Asociației de Proprietari, cauza inundației a fost o defecțiune la instalația sanitară de la apartamentul aparținândui pârâtului A.D.R. Având în vedere înscrisurile depuse la dosar, precum și neprezentarea pârâtului la interogatoriu, instanța socotește această împrejurare ca o recunoaștere a situației de fapt. Conform prevederilor art. 1.376 din Codul civil, oricine este obligat să repare, independent de orice culpă, prejudiciul cauzat de lucrul aflat sub paza sa, iar, dacă proprietarul unui apartament ori spațiu sau oricare altă persoană care acționează în numele său provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spațiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligația să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparații, au încheiat magistraţii

Articolul precedentRazie în traficul din oraş: șoferi lăsați fără permise
Articolul următorSpectacol pentru susţinerea veteranilor de război