Una din cele mai populare legume în dieta românilor poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Gospodinele o folosesc inclusiv la ciorba cea de toate zilele. 

Vorbim despre țelină, care, deși are numeroase beneficii pentru organism, poate deveni toxică, atunci când este reîncălzită.

Țelina are un conținut ridicat de nitrați și – în momentul în care mâncarea este reîncălzită – respectiva cantitate de nitrați este eliberată.

Nitrații pot crește riscul dezvoltării unor boli grave, precum cancerul. Pe de altă parte, avertizează medicii, consumul țelinei reîncălzite poate duce la hipertensiune, intoxicație alimentară și disfuncții ale sistemului circulator.

Țelina devine mai toxică și pe timpul verii, când sunt temperaturi foarte ridicate. Consumul în vară poate provoca alergii, din cauza unei substanțe numită bergapten, care duce la reacții anafilactice.

O grijă specială trebuie să aibă femeile însărcinate. Consumul de țelină în cantități mari nu este recomandat, deoarece reprezintă o sursă bogată de hormoni naturali.

Articolul precedentHOROSCOP 7 martie: Zi agitată pentru zodia Rac. Un semn zodiacal are nivelul de energie la cote maxime
Articolul următorO dietă extrem de populară printre români se dovedește foarte periculoasă – Dublează riscul de atac de cord și accident cerebral