Primăria Iași a lansat licitaţia pentru proiectarea unui nou sediu, iar valoarea contractului se ridică la 350.000 lei.

Noul sediu administrativ al Primăriei ar urma să fie construit în curtea interioară a Palatului Roznovanu., unde vor rămâne doar 11 persoane: primarul, secretara lui, cei doi viceprimari, secretarul Consiliului Local, patru consilieri ai primarului şi doi şefi de departamente, Sebastian Buraga, şef la Serviciul privind Dezvoltarea Capacităţii Administrative, și Dan Postolea, şef la Biroul de Comunicare. Ceilalţi 248 de angajaţi ai Primăriei, ce lucrează în prezent în Palatul Roznovanu, vor fi relocaţi în noua clădire, imobil ce va avea mai multe corpuri.

Viitoarea clădire în care Primăria ar urma să-şi mute aproape toată activitatea va avea trei niveluri în subteran, parter şi două etaje. Subsolul va găzdui arhiva instituţiei şi locuri de parcare, parterul va fi destinat relaţiilor cu publicul, iar la etajele 1 şi 2 vor avea birouri angajaţii din aparatul de specialitate.

„Din punct de vedere arhitectural, clădirea va fi prevăzută cu pereţi cortină generoşi în vederea asigurării unui grad satisfăcător de luminozitate naturală. Se va alege un tip de sticlă cu capacitate de reflexie pentru a pune în valoarea clădirile învecinate tip monument. Se va utiliza pe cât posibil conceptul de birouri «open space»“, se arată în tema de proiectare.

Compartimentarea spaţiilor va fi realizată din sticlă „pentru a vedea ce se întâmplă în sală, dar şi cu posibilitatea de opacizare“. Totodată, spaţiile trebuie izolate fonic, iar pe acoperiş vor fi amplasate panouri solare. Firma ce va câştiga licitaţia organizată de municipalitate va fi responsabilă cu întocmirea planului urbanistic zonal, a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, a documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic (inclusiv avize/acorduri şi studii de specialitate). Companiile interesate să participe la procedură trebuie să depună oferte până cel târziu pe 30 august.

Articolul precedentPeste 3.000 de dosare depuse ieri la universitățile ieșene
Articolul următorUn nou arhitect-şef interimar