Primăria Municipiului Iași a anunțat publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost publicate două anunțuri prin care municipalitatea intenționează să contracteze lucrările de construcții (modernizarea liniilor de tramvai, modernizarea carosabilului și a trotuarelor etc.) aferente proiectelor „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” și „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu” .

Prima achiziție, care are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 20 mai, are o valoare maximă de 29.110.847,07 lei, fără TVA, și face parte dintr-un proiect mai amplu care presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe trei tronsoane: Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – Intersecție cu bulevardul Primăverii și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. Este inclusă și achiziționarea a cinci tramvaie. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa totală de 114.284.517,70 lei.

Cea de-a doua licitație are o prevedere bugetară maximă de 44.356.437,96 lei, fără TVA, și are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 30 mai. Proiectul general prevede execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu și achiziționarea a șapte tramvaie. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, iar valoarea sa de 113.742.261,72 lei.

Cele două proiecte au fost depuse spre evaluare și sunt în faza de precontractare pentru a fi finanțate prin Programul Operațional Regional – Axa IV „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” – Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În aceeași situație este și proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, care vizează reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, reabilitarea podului Ciurchi II și achiziționarea a două tramvaie. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa de 104.022.632 lei. Intenția de contractare a lucrărilor de construcții aferente acestui proiect vor fi trimise la Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru validare și publicare în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, tot în cursul săptămânii viitoare va fi trimisă la Sistemul Electronic de Achiziții Publice și documentația de achiziție a celor 16 tramvaie cu o lungime de 26 de metri incluse în cele trei proiecte menționate.
În aceeași ordine de idei, pe 12 mai (cu o amânare de două luni solicitată de companiile interesate) va avea loc deschiderea ofertelor primite în cadrul licitației pentru cumpărarea a 16 tramvaie cu lungimea de circa 30 de metri. Licitația este organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar beneficiarul va fi Municipiul Iași. Valoarea totală estimată a contractului este 184.000.000 lei, fără TVA. Durata contractului este de 24 de luni. Procedura de achiziție se bazează pe obținerea fondurilor necesare prin aceeași Axă 4 a Programului Operațional Regional.

Articolul precedentMarș pentru viață, la Iași
Articolul următorMihai Chirica: „Iaşul pregăteşte un independent pentru europarlamentare“