Agenții din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit şi indisponibilizat, în mai puţin de 24 de ore, două autoturisme de lux.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii graniței, cetățeanul sârb M.N., în vârstă de 49 de ani, conducând un autoturism marca BMW 320D, fabricat în 2018, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare germane.

La controlul de frontieră, în urma unor verificări specifice, s-a constatat că autoturismul în cauză figurează în baza de date ca bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania pe data de 27 iulie 2018. Cu privire la aspectele constatate, M.N. a declarat că a primit autoturismul în cauză de la un prieten, angajat al unei firme de închirieri de mașini, deoarece intenţiona să se deplaseze în Serbia. Totodată, tânărul a menționat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu”, a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră ieșene.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul S.C., din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca BMW 520D, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare moldoveneşti. Bărbatul era însoţit de I.M., în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că autoturismul în cauză figurează în baza de date ca bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile italiene pe data de 25 iulie 2018. Cu privire la aspectele constatate, S.C. a declarat că a fost contactat de I.M., care i-a propus ca, în schimbul sumei de 200 de euro, să meargă cu el în Italia, pentru a aduce o maşină. La rândul său, I.M. a declarat că a fost contactat de un cetăţean moldovean, pe care l-a cunoscut pe Internet, dar ale cărei date nu le ştie, care i-a propus ca, în schimbul sumei de 500 de euro, să transporte autoturismul cu care s-au prezentat la control, din Italia în Republica Moldova”, a adăugat Denis Lazăr.

În cele două cazuri poliţiştii de frontieră fac acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismele, în valoare totală de 148.670 de lei, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentRazie printre taximetrişti
Articolul următorGestionar din judeţul Iaşi, amendat: uite de ce!