După extinderea reţelelor de apă, la Tomești, începe refacerea carosabilului. Proiectarea lucrărilor în acest sens a fost atribuită firmei ieşene Simpa Consult, care, pentru suma de 62,5 mii lei ofertată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, va realiza documentaţia lucrărilor de extindere şi modernizare a unui număr de opt străzi de pe raza comunei. Termenul de finalizare este de 60 de zile.

Proiectul vizează porţiuni ce totalizează 4.863 de metri de pe cele opt străzi pe care s-au efectuat deja diverse lucrări la reţeaua de apă şi canalizare. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4,2 milioane de lei, fonduri provenite din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Licitaţia pentru lucrările de extindere a reţelei de canalizare din comună, lansată în mai, a prins atât proiectarea, cât şi execuţia. Cu o finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, proiectul a fost adjudecat de firma Teoval & Co din Tg. Frumos contra sumei de 8,5 milioane de lei. La licitaţie s-au înregistrat patru oferte. Durata contractului este de opt ani, dintre care cinci reprezintă garanţia lucrării.

Articolul precedentPeste 7.000 de şomeri ieşeni s-au angajat în 2018 cu ajutorul AJOFM
Articolul următorMandat prelungit cu încă șase luni pentru Bosianu la conducerea Fiscului ieșean