A început modernizarea drumului județean 208F, Heci (intersecție DJ208) -Tătăruşi-Iorcani- limită jud. Suceava, pe o lungime de 12,5 km. Acum se lucrează la casetarea și stabilizarea drumului.

Pentru colectarea și evacuarea apelor provenite din precipitații vor fi realizate șanțuri betonate și rigole, urmând a fi construite și 3 poduri peste pârâuri.

Drumurile laterale care se intersectează cu DJ208F vor fi de asemenea reabilitate pe o lungime de 15 metri.

Totodată, constructorii vor reface aproape 11 mii de mp de trotuare, toate căile de acces la proprietăți și vor reamenaja stațiile de autobuz.

Valoarea totală a contractului este de 24 963 554,63 lei, bani guvernamentali proveniți prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Durata de execuție efectivă a lucrărilor este de 18 luni, constructorul trebuind să asigure pentru acestea o garanție de 3 ani.

Pe DJ 281 C: intersecţie DN 28A (Blăgeşti) –Hărmăneşti –Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B (Cotnari), în localitatea Cârjoaia, se montează podețe și rigole.
Până acum, s-a realizat stabilizarea terenului, prin procedeul de reciclare a vechiului asfalt, și îmbunătățirea acestuia cu ciment și a fost turnat balastul, pregătindu-se așternerea stratului nou de asfalt.
Pe lângă reabilitarea celor 25 de kilometri de drum, constructorul va amenaja și 7400 de metri pătrați de trotuare, căile de acces la proprietăți și va moderniza stațiile de autobuz.
Valoarea totală a lucrărilor este de 49.767.334 lei cu TVA din care pentru construcție și montaj 47.121.521,87 lei cu TVA. Investiția este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Articolul precedentAplicație mobilă pentru plata facturilor ApaVital Iași
Articolul următorPolitehnica Iași scapă de „copiii“ lui Stoican