Opera Naţională Română Iaşi va susține în această seară, de la ora 20.30, un spectacol de operă în aer liber, pe esplanada Teatrului Naţional din Iaşi.

„Magia serii în sunet şi lumină“ se află deja la cea de-a VIII-a ediţia, momentele artistice fiind susţinute de către soliştii, baletul, corul şi orchestra Operei Naţionale Române Iaşi, care se află la ediţia din acest an sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone.

Dirijor de renume internaţional, după absolvirea conservatorului aflându-se sub îndrumarea maestrului Dario Lucantoni, Alessandro Cedrone a urmat diverse cursuri la asociaţia „F. Fenaroli“ din Lanciano, Academia de Muzică „Chigiana“ din Siena şi „Italianoperacademy“, din 2008 semnând un contract ca dirijor de orchestră cu Opera de Stat din Ankara, iar în 2013 a devenit director general al acestei instituţii. Dirijorul a primit numeroase premii, printre care „Premiul pentru cel mai bun dirijor de orchestră al IBM“, „FE.NI.A.R.CO pentru cel mai bun dirijor al corului“ sau „Premiul Semiha Berksoy pentru cel mai bun dirijor de operă“.

În prezent, maestrul Alessandro Cedrone este coordonator artistic şi dirijor al Operei Naţionale Române Iaşi. Accesul la eveniment este gratuit.

Articolul precedentÎncă un deces provocat de virusul West Nile, la Iași
Articolul următorConsiliul Județean Iași și FRF vor să facă o școală de fotbal în județul Iași