Numărul infracţiunilor sesizate de tâlhărie a scăzut cu aproape 14% în primele şase luni ale acestui an în municipiul Iaşi. 

Polițiștii ieșeni au precizat, totuși, că a crescut numărul persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni de tâlhărie identificate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, în urma activităţilor de cercetare penală. 

Oamenii legii au mai menționat că sunt cercetate pentru comiterea acestor fapte 58 de persoane, cu 14 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, în urma probatoriilor administrate în cauze, 29 au fost reţinute şi / sau arestate.

Recent au fost arestaţi preventivă a doi tineri, în urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat stabilindu-se că cei doi ar fi comis în intervalul 31 decembrie 2017 – 4 ianuarie2018 trei infracţiuni de tâlhărie calificată în formă continuată, constând în aceea că ar fi deposedat prin smulgere persoanele vătămate femei de gențile în care aveau bunuri personale și diferite sume de bani.

„Mai mult, doi tineri, de 24 şi 25 de ani, au fost arestaţi preventiv, în urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat stabilindu-se că cei doi ar fi comis în perioada 19 – 28 martie 2018 două infracţiuni de tâlhărie calificată în formă continuată, constând în aceea că ar fi deposedat prin violență persoanele vătămate femei de gențile în care aveau bunuri personale și baniau afirmat polițiștii ieșeni.

Conform oamenilor legii, obiectivele lor pentru următoarea perioadă rămân reducerea numărului infracţiunilor de tâlhărie şi a riscului de victimizare în rândul populaţiei şi creșterea numărului de dosare penale soluţionate.

Va continua seria acţiunilor desfăşurate de poliţişti care acţionează în civil pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prinderea în flagrant a tâlharilorau adăugat oamenii legii.

În urma analizelor efectuate de poliţişti, cu privire la modul de operare al infractorilor, s-a constatat că majoritatea infracţiunilor de tâlhărie au fost comise prin smulgerea obiectelor de valoare (telefon mobil, poșete, bijuterii etc.). 

Articolul precedentCe spun doctorii despre starea pilotului rănit recent într-un ACCIDENT aviatic!
Articolul următorAmendă din cauza lemnului pe care îl transporta