Deputatul liberal Marius Bodea susține că primarul Mihai Chirica a mințit când a spus că nu va emite certificatele de urbanism pentru PUZ-urile de pe Esplanada Oancea.

„Mihai Chirica a emis, în luna aprilie a.c., certificatele de urbanism pentru PUZ-urile aprobate în Consiliul Local de majoritatea PSD-ALDE care privesc construcția a trei blocuri-turn pe Esplanada Oancea. Aceste PUZ-uri, dacă vor fi implementate, vor distruge ireversibil Esplanada Oancea.

Astfel, primarul Chirica a emis certificatul de urbanism  1304/ 05.04.2018 pentru împrejmuire si certificatul de urbanism nr. 1859/23.04.2018 pentru construire, beneficiarul fiind firma S.C. Art Residence S.A. Totodată, primarul Chirica a emis certificatul de urbanism 1859/23.04.2018 pentru construire, a cărui beneficiar este Niculiță.

Ipocrizia și minciuna au ieșit, din nou, la suprafață. În ciuda asigurărilor ferme ale primarului Chirica oferite sutelor de locuitori din Tătărași că nu va emite niciun document pentru PUZ-urile Esplanada Oancea, vedem că au fost emise certificatele de urbanism pentru cele două planuri urbanistice. Fermitatea și respectarea cuvântului dat sunt total străine pentru d-l Mihai Chirica, din păcate! Probabil ca ”promisiunile” pe care le-a oferit samsarilor care au participat la cumătria sa și au dat ”daruri” însumând 180.000 euro, conform declarațiilor de avere depuse de primar (probabil cea mai mare sumă de bani ”albită” astfel de un funcționar public, după condamnatul penal Darius Vâlcov), sunt mai importante pentru domnia sa decât promisiunile oferite oamenilor care rezidențiză în Tătărași. Practic, Mihai Chirica și-a pus pecetea pe distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea și a întregii zone de promenadă. Ieșenii trebuie să știe că Esplanada Oancea este singurul spațiu public pe care mii de cetățeni îl folosesc pentru a se relaxa, pentru a ieși cu copiii la plimbare sau pentru a interacționa. Construcția a încă trei blocuri-turn în acea zonă va însemna distrugerea acestei oaze de verdeață și de liniște. Îl invit să meargă în zonă să vorbească cu oamenii din Tătărași, la fel cum a făcut când era în campanie și le-a cerut votul”, a spus Marius Bodea.

Articolul precedentEveniment despre guvernare, organizat de Primăria Iași
Articolul următorInvestiții de 45 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii județene