Deputatul ieșean Marius Bodea solicită demisia primarului Mihai Chirica, pe care îl acuză că edilul a fost implicat în demolarea ilegală a casei Pogonat, monument istoric înregistrat oficial, ce a fost situat în strada Nicolae Bălcescu nr. 17 A.

„Replica Primarului Mihai Chirica transmisă mass-mediei ieşene, ca urmare a conferinţei de presă stradale susţinută alături de locuitorii din zona străzilor Nicolae Bălcescu şi Octav Botez reprezintă dovada clară că la demolarea ilegală a casei Pogonat, monument istoric înregistrat oficial, ce a fost situat în strada Nicolae Bălcescu nr. 17 A(!!!) au participat personal atât Mihai Chirica, cât şi Directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Virgil Băbîi. Numele celorlalţi făptuitori, aflaţi pe traseul avizării acestei mutilări istorice, nu prezintă importanţă acum.

Încercarea de vineri a primarului de a acoperi cea mai cinică acţiune de demolare ilegală a unui simbol al istoriei noastre pentru a face loc unui bloc pentru prietenul său ce a participat şi la cumătria sa, de a se pune pavăză în faţa devoalării unui cumul mare de infracţiuni, arată că Primarul Iaşului nu mai are limite şi că pentru el legea, răspunderea penală, parchetele competente reprezintă nişte muşte pe care le striveşte uşor prin influenţa ce a căpătat-o.

Doar prin simplul fapt că la mijloc se află unul dintre cei ce au pus bani la cumătria sa îl obliga pe Mihai Chirica să fie imparţial şi să dispună verificări cât mai temeinice în acest caz. Pledoaria de vineri a primarului de a îl apăra pe prietenul său samsar imobiliar, fluturând aceleaşi acte false, ne arată că acum nu mai este o glumă, ci este o dovadă că există un grup infracţional organizat constituit la nivelul oraşului nostru.

Domnule Primar care ţi-ai permis să mă jigneşti de nenumărate ori, inclusiv vineri când m-ai gratulat cu epitetul “prost” , îţi voi răspunde, clar, în câteva puncte, ca pentru făptuitori, ca să înţelegi ridicolul, grotescul şi penalul situaţiei în care te afli.

  1. Adresa stradală Str. Bălcescu nr . 17 (şi nu 17 A!!!) pentru care ai semnat demolarea, autorizaţia de construcţie ulterioară a blocului samsarului prieten cu tine (şi pentru care şi celălalt făptuitor cinic din fruntea Direcţiei Judeţene de Cultură, Băbâi Virgil, a dat răspunsuri şi avize false), aparţine unui alt imobil, unei alte familii! Vezi hârtia din ataşament, făptuitorule! Este emisă tot de Primăria Iaşi! La această adresă stradală nu exista, într-adevăr, casă monument istoric, iar proprietarii sunt tocmai cei care se revoltă de golănia ce ai pus-o la cale cu ceilalţi făptuitori! Înţelegi ridicolul situaţiei? Folosiţi identitatea victimei, criminalilor, ca să acoperiţi identitatea făptuitorului samsar imobiliar. ” Aţi demolat” in acte casa altuia. Am vizitat-o şi vineri şi e chiar foarte întreagă. Priveşte poza din ataşament, făptuitorule!
  2. Casa ce ai demolat-o se afla pe Strada Bălcescu 17A, făptuitorule! Da, la nr. 17A! Era o altă casă şi ştiaţi toţi asta! Ca să vezi ce mare diferenţă reprezintă o literă! Nu spune că nu ştiai asta, făptuitorule, ai înnebunit lumea spunând că eşti singurul din Iaşi ce cunoşti pe dinafară toate străzile oraşului cu toate numerele arondate! Era casa uneia dintre cele mai marcante personalităţi ieşene din perioada interbelică, făptuitorule! Petru Pogonat, fost prefect al Iaşului în anul 1920, fost deputat în anii de după 1921. Şi, mai ales, fost primar al Iaşului, care a condus oraşul cu cinste şi smerenie, făptuitorule. Nu ca tine! Era cunoscută ca şi Casa Pogonat. Vezi foto ataşat, făptuitorule!

3. Prinşi cu hoţia, chiar de proprietarii casei de la nr 17, aţi inventat, pe genunchi, o altă casă monument istoric, a III-a din povestea asta, încercând să o “puneţi” în locul celei ce aţi demolat-o! Este vorba de casa de pe Strada Nicolae Bălcescu nr 17 BIS, aflată în imediata vecinătate a casei de la nr. 17 şi a celei demolate de la nr. 17 A. Grotescul situaţiei, făptuitorule, este acela că această casă istorică inventată de voi, pentru care nu aveţi cum să deţineţi dosar de casă monument-istoric, este o banală casă de protocol construită de comunişti, în perioada anilor 80, unde a stat şeful Securităţii locale a lui Ceauşescu şi Prim-secretarul de la Iaşi al Partidului Comunist Român. Înţelegi acum grotescul, făptuitorule? Pui un mini-bloc al comuniştilor în locul unui petec de istorie naţională interbelică, în locul unde a trăit somitatea Petru Pogonat, care a fost arestat şi întemniţat tocmai de comunişti! Ruşine!
Concluzie: 3 imobile cu 3 adrese diferite, Bălcescu 17, Bălcescu 17 A, Bălcescu 17 BIS!
Şi voi aţi dărâmat-o conştient pe cea care era casa monument istoric. Curat penal!”, susține Marius Bodea într-un comunicat de presă.

Articolul precedentUPDATE: Accident grav la Budăi. Zece persoane au fost duse la spital
Articolul următorTâlhar din Iași, încătușat la Madrid