Deputatul ieșean Marius Bodea a remarcat că dintre cele 291 de hotărâri al Consiliului Local, peste 80% au presupus aprobări de Planuri Urbanistice Zonale, modificări administrative ce ţin strict de Primărie şi înstrăinări de terenuri aflate în patrimoniul Consiliului Local. Doar 2,1% au presupus investiţii noi, 1,05% au fost proiecte dedicate educaţiei şi 0,7% s-au referit la domeniul sănătăţii.

„Procentul foarte mic de proiecte ce presupun investiţii noi „este explicaţia pentru care gradul de realizare a execuţiei bugetare, la secţiunea Dezvoltare, este de doar 16%. Practic, din suma de aproximativ 200 de milioane propusă de Primărie pentru investiţii, realizările la jumătatea anului sunt de 23 de milioane, adică 16 la sută din ceea ce Primăria şi-a propus“, a spus Marius Bodea.

Parlamentarul liberal a comparat acest bilanţ cu cel al Clujului, unde, de la începutul anului, au fost adoptate 616 hotărâri, din care 40,2% au presupus investiţii în infrastructură, şcoli, spitale, parcuri, sport, parcări sau infrastructura rutieră. Deputatul a amintit şi de cele 29 de iniţiative ale consilierilor liberali care nu au fost introduse în dezbaterea Consiliului Local de către primarul Mihai Chirica.

Articolul precedentPeste 22.000 de ieșeni împotriva „penalilor“ cu funcţii publice
Articolul următorDumtiru Oprea: „ PSD-ALDE a pornit un război româno-român“