Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ai Prefecturii Iași, Primăriei Iași, institutiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, dar și ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorului sau Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași au stabilit o serie de măsuri împotriva apariției pestei porcine africane la Iași. Astfel se vor impune niște filtre de dezinfecție la intrarea în oraș cu ocazia Sărbătorilor Iașului.

„Vom impune anumite restricții în toată această perioadă. Sunt foarte mulți oameni care vin cu mașinile personale și de aceea vom impune filtre de dezinfecție la intrarea în Iași. Vom monitoriza zonele în colaborare cu Poliția și nu vom permite accesul vehiculelor ce transportă animale vii. Cei care vin cu produse din zonele deja afectate nu ar mai trebui să fie lăsați să le comercializeze în Iași“, a spus Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iași.

Prefectul Iașului a dispus deja verificarea comercianților în perioada Sărbătorilor Iașului.

„Ordinul de prefect privind constituirea comisiei mixte de control va intra în vigoare în cel mai scurt timp. Vom face verificări amănunțite la comercianții care își expun marfa în Iași în aceste zile. Se vor efectua controale în echipe mixte pe toată perioada derulării evenimentelor”, a precizat prefectul Marian Șerbescu.

Articolul precedentStradă închisă din cauza lucrărilor la reţeaua de apă
Articolul următorModificări majore în traficul ieșean: Apar noi sensuri unice