Pentru a petrece în siguranţă clipe plăcute şi relaxante în această minivacanță, pompierii militari ieșeni recomandă cetăţenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor.

În această perioadă, zilnic, peste 140 de pompieri ieșeni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, pentru stingerea incendiilor și salavarea persoanelor din medii ostile vieții, cu 67 de autospeciale și mijloace tehnice de intervenție.

În locațiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenție pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente neplăcute, sfătuim cetăţenii să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt.

Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.

Îndemnăm fumătorii să nu arunce la întâmplare resturile de ţigară sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate şi amenajate.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, cărora nu trebuie lăsate la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

Pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier, se  interzice utilizarea focului deschis şi fumatului în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 de metri de aceasta.

Este foarte important ca normele de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşurile de cult şi măsurile de protecţie la foc să fie respectate întocmai, iar organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor să fie la un nivel corespunzător.

Vă recomandăm să nu blocați cu autoturismele căile de acces, intervenție și evacuare, pentru o intervenţie eficientă a autospecialelor pompierilor militari.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Vă dorim să petreceți această minivacanță în siguranță, cu pace și cu bucurie, alături de cei dragi!

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentSecetă în România | Prăpăd de la o zi la alta: Peste 330.000 de hectare afectate
Articolul următorDefibrilator amplasat în curtea Catedralei Mitropolitane