Aproximativ 170 de medici ieşeni au semnat un memoriu prin care timpul petrecut în gărzi să fie recunoscut ca vechime, iar în total, 2.000 de medici din toată ţara şi-au arătat susţinerea faţă de iniţiativă, care este apreciată şi de Colegiul Medicilor din România.

Este vorba despre două proiecte, unul iniţiat de Adrian Wiener, senator USR, şi vizează modificarea Legii sănătăţii, iar cel de-al doilea este iniţiat de Antoaneta Ioniţă, deputat PNL şi vizează modificarea Legii pensiilor.

„Acest demers este justificat, pe de o parte de normele legale ale Uniunii Europene, ce defineşte timpul de lucru ca orice perioadă în care angajatul îşi desfăşoară activitatea, fiind la dispoziţia angajatorului, şi, pe de altă parte, de realităţile din sistemul nostru sanitar. În contextul în care studiul efectuat în 2017 şi dat publicităţii în 2018 de Colegiul Medicilor din Bucureşti indică faptul că peste 50% dintre medicii români suferă de epuizare şi surmenaj excesiv (sindromul de burnout), situaţia este cu adevărat îngrijorătoare”, se arată în memoriu.

Până acum, plenul Senatului a respins propunerea, urmând să ajungă la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Articolul precedentCu dosar PENAL, din cauza… șamponului!
Articolul următorDupă ce Primăria a tăiat brazii, cum ar trebui să arate esplanada din faţa Palatului (FOTO)