Cardiologul Dan Tesloianu, acuzat că ar fi recoltat dispozitive medicale de la pacienți decedați și apoi le-ar fi implantat unor pacienți care nu aveau nevoie de ele, vrea să fie liber! Magistrații judecă, vineri, cererea acestuia de a scăpa de arestul preventiv. Între timp, ies la iveală detalii șocante. Potrivit procurorilor, medicul ar fi recurs inclusiv la falsificarea actelor pacienților.

 

În foarte scurt timp, judecătorii de la Curtea de Apel București vor începe să analizeze cererea depusă de avocații medicului cardiolog. Este acea etapă a procesului în care prezența lui Dan Tesolianu este obligatorie, conform procedurile.

Drept urmare, acesta a ajuns vineri dimineață la CAB. Meidcul a foat adus cu o dubă, însoțit de polițiști, el aflându-se zilele acestea în arest preventiv. 

La intrarea în seiul CAB, medicul nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor care-l așteptau la intrarea în sediul instanței de judeacată. 

Rămâne de văzut care vor fi argumentele aduse de avocați în acest caz și dacă aceste argumente vor reuși să îi convingă pe judecători că medicul poate fi judecat și în afara Arestului Central, respectiv în arest la domiciliu sau chiar sub control judiciar, ambele fiind măsuri mult mai blânde. 

Vedem, totodată, că în cazul medicului Tesloianu au apărut și o serie de acuzații noi. Astfel, confrom referatului de arestare întocmit de procurori, medicul ar fi semnat acele formulare de consimțământ – documentele prin care pacienții își dădeau, practic, acordul ca acele dispozitive să le fie implantate. Respectivele documente ar fi fost, practic, falsificate, fie de către cardiolog, fie de către medicii pe care îi avea în subordine. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentTânără reținută pentru furt
Articolul următorVești importante pentru români. Toate facturile la energie și gaze naturale se schimbă