Peste 150.000 de creştini, catolici şi ortodocşi sunt aşteptaţi în această perioadă în tot oraşul, cu ocazia vizitei Suveranul Pontif Papa Francisc. De aceea, organizatorii au pregătit o serie de pachete de informaţii esenţiale pentru ca pelerinii să nu aibă nicio problemă în drumul lor la Iaşi, pentru că există mai multe riscuri în cazul adunărilor publice de asemenea amploare.

Unul dintre primele lucruri care trebuie să se asigure că le au atunci când ajung la Iaşi pelerinii îl reprezintă permisele de acces pe care le-au primit fie din parohii, fie în urma înscrierii online. Pe baza acestora vor putea intra în perimetrul securizat pentru întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Acestea sunt nominale şi, prin urmare, netransferabile, şi indică o anumită zonă în care pelerinii au acces, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite pentru altă regiune. Pe lângă permis, accesul se va face pe baza cărţii de identitate.

Accesul în aceste zone se face începând cu ora 11.00, iar toţi cei care vor intra în aceste zone vor trece printr-un control de securitate specific. La ora 16.00 se vor închide porţile de acces în perimetrul securizat.

Lista cu obiectele interzise şi cele permise pentru accesul în perimetrul securizat: bagaje voluminoase, arme, obiecte ascuţite sau contondente (ex. cuţite, cuie, ţevi metalice); pietre, bile, recipiente cu vopsea, aparatură sau instrumente care pot deranja fonic cum ar fi vuvuzelele, obiecte pirotehnice: petarde, brichete, artificii etc., arme de jucărie, imitaţii ale armelor de foc, băuturi alcoolice, droguri etc., dispozitive cu lichid sub presiune (spray), dispozitive cu şocuri electrice, substanţe cu efect iritant lacrimogen, paralizant sau incendiar.

Articolul precedentVizita Papei Francisc paralizează circulația în centrul orașului
Articolul următorProtest anti-Tudorel Toader, în fața Universității „AL. I. Cuza“Iași