Prin intermediul Nunţiaturii Apostolice de Bucureşti, Sfântul Părinte papa Francisc a trimis din Vatican o scrisoare de mulţumire Preasfinţiei Sale Petru Gherghel, episcop de Iaşi, după vizita pe care papa a făcut-o la Iaşi, la 1 iunie 2019, în cadrul vizitei Sanctităţii Sale în România, în perioada 30 mai – 2 iunie.

„Preasfinţiei Sale Petru Gherghel, Episcop de Iaşi

La întoarcerea din Călătoria Apostolică în România, doresc să exprim Preasfinţiei Voastre, Episcopului Auxiliar, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor laici mulţumirea mea profundă pentru primirea plină de afecţiune şi pentru atenţia cu care aţi pregătit Vizita la Iaşi.

Întâlnirea cu tinerii şi familiile a fost o sărbătoare a bucuriei şi a speranţei ce mi-a permis să vă cunosc personal ca popor al lui Dumnezeu atât de viu şi de angajat în mărturisirea credinţei, în bogăţia diferitelor generaţii. Domnul să vă păstreze credincioşi şi plini de zel apostolic, iar eroicul exemplu al înaintaşilor voştri, în special al Fericitului Martir Anton Durcovici, să însoţească şi să susţină slujirea voastră faţă de Biserică!

Vă însoţesc cu rugăciunea mea pentru ca să perseveraţi plini de curaj mărturisind tuturor iubirea milostivă a Domnului. Rugaţi-vă şi voi pentru mine! Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze şi Maica Domnului de la Cacica să vă ocrotească!“, se arată în textul scrisorii.

Articolul precedentTânără, bănuită că a jefuit o femeie pe stradă
Articolul următorCercetat din cauza unei cărți