IPS Teofan i-a îndemnat pe creştinii ortodocşi, după săvârşirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţite, să nu se teamă peste măsură de coronavirus şi să se roage, remarcând că tot mai puțini credincioși vin să se roage la Sf. Parascheva.

„Vedem oarecum cu tristeţe, dar şi cu nădejde că în aceste zile vin mai puţini credincioşi la sfintele biserici, aproape nu am remarcat până acum ca să nu fie oameni care să aştepte la rând la Sfântă. Îndemn spre rugăciune mai intensă adusă lui Dumnezeu ca să îşi reverse asupra noastră milele Sale cele bogate. Căci dacă nu ar păzi Dumnezeu cetatea în zadar s-ar osteni cel care o păzeşte”, a spus IPS Teofan.

Acesta a menţionat şi că trebuie în aceste zile să avem grijă de cei de lângă noi şi să îi respectăm.

„Dacă toată această situaţie ne-ar cuprinde doar pe noi, ne încredinţăm inimile şi trupurile noastre lui Dumnezeu cel atotputernic, dar este vorba şi de cel de lângă noi, pe care se cuvine să-l iubim, să-l respectăm şi să-l apărăm şi printr-o atitudine de înţelegere, de îndepărtare fizică dacă se poate pentru ca lucrurile să nu se agraveze şi mai mult decât cele deja întâmplate sau cele care sunt în perspectivă”, a afirmat Teofan.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a îndemnat pe credincioşi să fie curajoşi şi cu încredere în Dumnezeu şi „să nu ne temem peste măsură”, dar să „să nu ne adunăm prea mulţi în acelaşi loc, încercând să ne împărţim la diferite biserici pentru a ne împărtăşi cu Sfintele Taine, pentru a participa la sfânta şi dumnezeiasca Liturghie”.

Articolul precedentBebeluşul de un an și jumătate, din Bacău, adus la Spitalul de Boli Infecţioase din laşi. Copilul este însoţit de mama sa
Articolul următorSpectacol al Operei Iași, transmis online