Prin intermediul proiectului „O șansă pentru toți. Educație incluzivă în unitățile școlare”, 460 de copii au primit pachete cu toate cele necesare pentru o igienă corectă. În următoarele luni, comunele Şipote şi Lipova vor primi şi câte un microbuz şcolar nou.

„În societatea de astăzi este foarte important accesul la educaţie, iar copiii din familiile cu probleme au nevoie de sprijinul nostru pentru a putea veni la şcoală. Acest proiect este de bun augur, ajutorul pe care îl pot primi, acum urmat de pachetele cu haine și bursele lunare, sper să îi motiveze şi pe părinţi să le îndrepte celor mici paşii către studiu”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Maricel Popa.

În cadrul proiectului, în lunile noiembrie şi decembrie vor fi distribuite către preşcolarii şi şcolarii din comună pachete cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul rece.

„O șansă pentru toți. Educație incluzivă în unitățile școlare” este un program în valoare de 6.398.942,72 lei (din care, contribuția Uniunii Europene prin FEDR este de 5.439.101,31 lei și 930.066,14 lei din bugetul naţional) ce urmărește creşterea gradului de participare la învăţământul preşcolar precum şi prevenirea și reducerea abandonului şcolar prin măsuri integrate a unui număr de 1955 de copii cu vârste între 3 şi 14 ani.

Un alt obiectiv îl reprezintă creşterea calității actului educațional prin perfecţionarea a 261 de cadre didactice.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni împreună cu Școala Gimnazială nr. 1 Bălteni, (județul Vaslui), Școala Mihai Eminescu Lipova, Colegiul Naţional Ferdinand I (județul Bacău), Școala Gimnazială Prisăcani, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu“, Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” și Școala Gimnazială „Elena Cuza“ (din județul Iași).

Articolul precedentFără apă potabilă într-o comună ieșeană
Articolul următorSănătatea cetățenilor din Valea Lupului, analizată prin biorezonanță!