Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îi îndeamnă pe parlamentarii ieşeni să voteze moţiunea de cenzură.

Mihai Chirica a mai spus că nu știe dacă moțiunea va trece sau nu, dar i-a rugat pe parlamentarii din județ să o voteze.

„Moțiunea de cenzură, nu am globul la mine, nu știu dacă va trece sau nu va trece, dar un lucru știu sigur și am o rugăminte pentru toți parlamentarii de Iași să susțină moțiunea de cenzură ca o formă de recunoaştere a apartenenței la poporul român și nu la o clasă politică în decădere”, a spus Mihai Chirica.

El a mai precizat că sarcina viitorului Guvern va fi foarte grea. „Viitorul Guvern, dacă începe imediat, mâine sau după data de 10 sau oricând va fi delegat de Parlament sau după alegerile din 2020, va fi un Guvern care trebuie să își asume o sarcină foarte grea, enorm de grea, și cred că cea mai mare sarcină va fi să repare, dar ca să repari întâi trebuie să descoperi. Și am și făcut acest lucru, va trebui să prezinte românilor ce s-a întâmplat în acești an de guvernare PSD-Dragnea-Dăncilă, o guvernare care a coborât foarte, foarte mult ștacheta acestui popor”, a mai declarat Mihai Chirica.

De cealaltă parte, președintele PSD Iași, Maricel Popa, a declarat, într-o altă conferință de presă, că moțiunea de cenzură este slab întocmită și are doar un scop electoral.

„Moțiunea de cenzură este de fapt foarte slab întocmită, nu are prea multe repere, ci e doar propagandă electorală și doar atât. Nu vor să își asume, PNL-ul și ceilalți, să își asume guvernarea, ci doar pur și simplu să bată un pic din picioare, să strige că nu s-a făcut nimic, dar noi ii contrazicem. Cel puțin la Iași sunt proiecte de peste 700 de milioane de euro care se implementează”, a spus Popa.