Edilul-șef al Iașului, Mihai Chirica, a condamnat marți, pe pagina sa de Facebook, modificările legislative adoptate de PSD, comparând situația actuală cu mineriadele.
Mihai Chirica a amintit marți că, tot în această perioadă, dar cu 28 de ani în urmă, Ion Iliescu “ne preda o lecție de „democrație originală” apelând la bâtele minerilor, iar, pe lângă numeroasele victime pe care le-a făcut atunci, Iliescu a distrus o generație întreagă de tineri care și-au văzut năruite visele de a se realiza în propria țară“.
Noaptea trecută, armata minerilor a fost înlocuită de parlamentarii puterii, care au modificat pe repede-înainte Codurile penale, transformând România într-un stat care-și apără și recompensează infractorii. Există vreo diferență între ceea ce a făcut Iliescu în 1990 – când a stâlcit capetele tinerilor iubitori de libertate -, și ce face Liviu Dragnea acum, când strivește viitorul altor generații de români și aruncă România în afara granițelor Europei civilizate?! Eu susțin că nu există vreo diferență!“, a precizat Mihai Chirica.
Edilul-șef al Iașului, care a fost exclus în februarie 2018 din PSD, a adăugat că este de acord că orice lege poate fi modificată, chiar și noaptea, dacă schimbările sunt în favoarea populației, a statului român și a angajamentelor față de țară, de partenerii europeni și NATO.
Unde sunt legile votate de Parlament, tot noaptea, pentru construcția de autostrăzi, șosele de centură, spitale?! Unde sunt investițiile de miliarde de euro promise de PSDragnea în campania electorală?! În loc de acestea avem o Justiție îngenuncheată, umilită chiar, o explozie de infracționalitate, un ROBOR care urcă zi de zi, o inflație care înghite creșterile de pensii și salarii, precum și o datorie externă care anunță o criză economică majoră. Le promit slugilor lui Dragnea că voi continua să lupt contra tuturor abuzurilor săvârșite de acestea împotriva țării mele. Rușine să vă fie!“, a încheiat Mihai Chirica.
Articolul precedent32 de medii de 10 la Iași, la Evaluarea Națională
Articolul următorFlorin Prunea a câștigat procesul cu șeful FRF