Ploile care au căzut în ultimele zile în județul Iași au provocat mai multe pagube în unele localități ieșene. Precipitațiile au dus la întreruperea furnizării energiei electrice în 12 localități, printre care Deleni, Bălțați, Lungani, Sinești, Todirești, Moțca, Ciohorani, Stolniceni – Prăjescu sau Mogoșești.

În Pașcani, Podu Iloaiei și comuna Vlădeni, alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt parțial. Au fost evacuate din locuințe 12 persoane, toate în zona comunei Erbiceni. Oamenii au plecat singuri din calea viiturii pentru a nu-și risca viața. Vremea rea a făcut ca 11 locuințe să fie afectate.

În plus, drumul județean DJ 281 Podu Iloaiei – Belcești a fost blocat temporar din cauza unei viituri. În zona Erbiceni s-a solicitat intervenția celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași privind evacuarea persoanelor, animalelor și bunurilor din nouă locuințe afectate de scurgerile de pe versanți în urma precipitațiilor abundente. În zonă au ajuns angajați ai ISU cu motopompe, o barcă pneumatică. Și la Târgu Frumos s-a cerut intervenția pompierilor pentru îndepărtarea unui copac care a căzut pe o stradă.

Articolul precedentCaravana Profilaxiei, consultaţii gratuite în comunele ieșene. Cabinete stomatologice, la țară
Articolul următorSuspectul producerii unui ACCIDENT rutier, prins în Iaşi