Duminică a fost organizat în fața Palatului Culturii, din Iași, un eveniment dedicat „Zilei universale a Iei”.

Mii de ieșeni îmbrăcați în ie au participat duminică la acțiunile organizate cu acest prilej și la concertul de muzică populară, care a început la ora 17.00.

Ziua Universală a Iei (24 iunie) este celebrată cu târguri tematice în ţară, unde va fi prezentată în varianta modernă sau cea tradiţională a obiectului vestimentar, precum şi prin expoziţii ce îi sunt dedicate. Cea de-a treia ediţie a Festivalului „RomânIA Autentică“ are loc simultan la Hobiţa, în judeţul Gorj, în Iaşi, la Palatul Culturii, şi la Braşov, în Piaţa Sfatului. RomânIA Autentică şi-a asumat scopul de a arăta faţa reală a tezaurului popular şi spiritual al satului românesc.
Duminică a fost organizat la Iaşi un spectacol folcloric cu titlul „La frați nu se pun hotare. RomânIA Autentică”, susținut de Ion Paladi și Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Concertul „La frați nu se pun hotare” face parte din cadrul Turneului Centenar Internațional şi are ca scop cultivarea și promovarea relațiilor tradiționale de prietenie dintre Basarabia și România.  Pentru a marca cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România,  turneul a început  la Chișinău și București, şi va continua în Cernăuți, Londra, Paris, Madrid.

Pe 24 iunie 2017, peste 10.000 de ieşeni, dar și turiști îmbrăcați în ie au participat la manifestările organizate pe pietonalul Ștefan cel Mare și în fața Palatului Culturii în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului „RomânIA Autentică”. Fiecare participant atât la concert, cât și târgul de pe pietonalul Ștefan cel Mare a primit din partea organizatorilor și a voluntarilor câte un ecuson personalizat cu inscripția „Particip la «RomânIA Autentic㻓 și numerotat.
Articolul precedentAdolescent mușcat de șarpe adus cu elicopterul SMURD la Iași
Articolul următorDN 28 s-a surpat din cauza zidului pivniței unui fost han