Este oficial! După mai multe tergiversări, Comisia de anchetă din Parlament privind anchizițiile din pandemie îi cheamă, într-un final, să dea explicații pe reprezentanții Ministerului Sănătății și pe cei ai Parchetului General. Totul vine în contextul în care la DNA sunt deschise peste 90 de dosare cu prejudicii urașe. În timp ce românii erau închiși în case în starea de urgență, infractorii se îmbogățeau din afaceri cu statul. 

Comisia de anchetă privind achiziţiile publice făcute în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă a intrat în linie dreaptă. Deputații vor solicita Ministerului Sănătăţii şi Parchetului General date privind persoanele responsabile. Parlamentarii s-au plâns că până acum au mai mult date din… mass-media.

“Majoritatea datelor care ne-au parvenit în această perioadă au fost datele pe care le-am avut din mass-media, cu excepţia faptului că în luna august 2020, la solicitarea Parlamentului, știți că a fost și un material, întocmit de Curtea de Conturi pentru perioada de urgență.

Ne interesează să ştim dacă sunt dosare deschise şi ştim ceva din presă că ar fi 60 sau 82 de dosare pe această temă”, a declarat Rodica Paraschiv, deputat PSD.

Membrii comisiei au propus să fie audiați, printre alții, foștii miniștrii ai Sănătăţii din perioada stărilor de urgenţă şi de alertă, reprezentanţii Curţii de Conturi, ai Unifarm sau Romarm.

“Doresc să solicităm prezența în fața Comisiei a tuturor miniștrilor Sănătății din stările de urgență și de alertă pentru a da explicații”, a afirmat George Simion, președintele AUR.

România s-a aflat în stare de urgență sau de alertă din martie 2020 până în luna martie a anului trecut. Pentru această perioadă sunt mai multe suspiciuni de corupție, dar şi alte nereguli privind achizițiile publice. 

Articolul precedentAi dureri de gât? Uite de ce nu trebuie să-ți lipsească propolisul din casă
Articolul următorRotativa s-ar putea AMÂNA din cauza situației incerte din Rep.Moldova! Autoritățile române, în ALERTĂ