Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a intrat în atenția conducerii Baroului Iași, în urma ultimelor afirmații făcute în spațiul public. 

Astfel, decanul Baroului Iași, Marius Striblea, a precizat luni seară, pe pagina sa de Facebook, faptul că ia în calcul sesizarea Comisiei de Disciplină în privința lui Tudorel Toader.

“Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, în calitate de decan al Baroului Iași, voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul Baroului a sesizării Comisiei de Disciplină.
Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestații în cadrul profesiei de avocat”, a menționat Marius Striblea.

Amintim că, de luni dimineață, avocații din România au inițiat un protest de anvergură, din cauza refuzului Ministerului Justiției de a negocia majorarea onorariilor pentru avocații care intră în dosare din oficiu.

Avocații au purtat o banderolă albă la brațul robei, în semn de protest. Acest protest de avertisment va dura două săptămâni.