UPDATE: Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a declarat vineri, la Iaşi, că SRU Iași va avea o capacitate de 850 de paturi.

„Valoarea unui spital este de 321,4 milioane de euro, fără TVA. Banii vin din fonduri europene și din bugetul statului român. La spitalul de la Iași vor exista 850 de paturi, iar SRU va fi organizat pe centre. De asemenea, suntem în faza de schimbare a legislației, în așa fel încât aceste spitale să corespundă celor din străinătate. Pot să vă mai spun că SRU Iași va avea o suprafață de 120.000 mp”, a spus Pintea.

Aceasta a adăugat că SRU Iași va prelua rolul Spitalului Clinic Județean “Sfântul Spiridon”. „Există discuții și pentru reabilitarea și modernizarea vechiului spital, respectiv Sfântul Spiridon. Deocamdată este vorba despre stadiul de analiză, dar avem în plan și acest lucru”, a mai spus ministrul.

Pintea a fost prezentă vineri la Iași, unde Consiliul Judeţean Iaşi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a organizat şedinţa de lucru în cadrul căreia a fost prezentat studiul de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) a fost condusă de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, iar la eveniment au participat şi Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum şi Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiţii şi consultanţii tehnici ai proiectului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Iaşi, că Spitalul Regional de Urgență din Iași se va realiza.

„Mă bucur să mă aflu aici, la Iaşi, unde Spitalul Regional a devenit o certitudine. El va fi construit. Există fondurile necesrae acestui proiect”, a declarat la Iaşi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care le-a mulţumit autoritaţilor locale şi judeţene pentru efortul depus.

Consiliul Județean Iaşi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a organizat vineri şedinţa de lucru în cadrul căreia a fost prezentat studiul de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Astfel, echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) a fost condusă de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, iar la eveniment au participat şi Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum şi Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiţii şi consultanţii tehnici ai acestui proiect.

Articolul precedentIeșenii vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului
Articolul următorMinoră, tunsă FORŢAT de o rudă cu foarfecele pentru oi: “Îţi tai o ureche dacă ţipi!”