Astăzi, începând cu ora 10.00, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va efectua o vizită la Iași. Oficialul guvernamental va fi prezent la Antibiotice SA unde va fi organizat un eveniment de celebrare a celor 63 de ani de la fondarea companiei.

În luna decembrie 1955, lua ființă prima fabrică din România și din sud-estul Europei care producea Penicilina descoperită de Alexander Fleming. Construită la Iași în perioada 1953 și 1955, compania purta numele de Fabrica Chimică nr. 2 Iași. Patru ani mai târziu, intra în funcțiune secția de fabricație a Streptomicinei și se obțin primele forme finite de medicamente sub formă de unguente, creme și supozitoare. Fabrica Chimică nr. 2 Iași își schimbă denumirea în Fabrica de Antibiotice.

În anii ’80, Antibiotice exporta deja 50% din producția realizată. Substanțele active fabricate la Iași deveneau astfel componenta de bază pentru o gamă largă de medicamente fabricate de producători atât din țară cât și de producători din întreaga lume. În aceeași perioadă au fost înregistrate 44 de brevete de invenții în domeniul farmaceutic și au fost aplicate în procesul de fabricație circa 600 de inovații tehnologice.

Articolul precedentFără gaze naturale în Rediu şi Breazu
Articolul următorMedalie de argint pentru un elev ieșean la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori