Direcţia de Sănătate Publică face verificări la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul a spus că personal va face un control la unitatea medicală, care era deja programat.

“Sunt pacienţii unui centru de recuperare aflat la Direcţia pentru protecţia persoanelor cu handicap din subordinea Ministerului Muncii. Eu oricum aveam o vizită programată la Spitalul din Sighet. Am fost la Poiana Mare din judeţul Dolj. De la Sighet, voi merge la Iaşi, la Institutul de Psihiatrie Socola. Voi vedea exact ce se întâmplă cu pacienţii acelui centru, dar şi cu pacienţii aflaţi în Secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Sighet”, a susţinut Pintea la o conferinţă de presă.

Centrul de Resurse Juridice şi Asociaţia Tonal au solicitat deplasarea şi intervenţia de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, aducând în atenţie o serie de nereguli constatate la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap şi la Secţia de psihiatrie I Bărbaţi din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Cele două organizaţii au atras atenţia că, la CRRPH Sighetu Marmaţiei, opt persoane cu dizabilităţi psihosociale şi intelectuale ar fi închise în cinci cuşti, iar unele au fost găsite legate cu cămăşi şi fâşii din cârpe.

Totuși, în Iași, probleme majore sunt la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, unde numărul pacienților este mult mai mare decât numărul de paturi, iar acei pacienți sunt extrem de periculoși, fiind dintre cei care au comis infracțiuni groaznice, dar care nu au putut fi condamnați, deoarece nu au avut discernământ.