Câteva zeci de persoane au manifestat duminică seara în Piața Unirii din Iași. Mesajele celor adunați în Piața Unirii erau de susținere a Laurei Codruța Kovesi și a DNA. „Susținem L.C.K. și DNA“ și „Vrem o Românie europeană“ au fost mesajele ieșenilor care s-au adunat în centrul orașului.

Curtea Constituţională a precizat în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

„Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Articolul precedentS-a răsturnat cu mașina aproape de Târgu Frumos
Articolul următorIeșeancă, sancționată de Poliție în urma unui SCANDAL!