Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a anunțat că admiterea pentru studiile de licenţă şi masterat se vor desfășura diferit începând din această vară. Astfel, vor apărea modificări şi în ceea ce priveşte admiterea pentru studiile doctorale. Practic, faţă de anul trecut, admiterea la master va începe de pe data de 10 iulie, în aceeaşi perioadă în care se încheie şi examenul de finalizare a licenţei, cu o săptămână înaintea începerii admiterii la licenţă. 

De asemenea, vor avea loc înscrieri pentru studiile de doctorat şi în perioada verii, însă examenele propriu-zise vor avea loc tot în toamnă, ca până acum.

Măsura de a realiza o perioadă de înscriere la doctorat şi pentru perioada verii va permite Universităţii Tehnice să solicite suplimentarea numărului de locuri pentru doctorat, având în vedere faptul că, în ultimii ani, numărul doctoranzilor a crescut. Astfel, doar anul trecut au fost admişi 154 de noi doctoranzi, fiind cea mai mare creştere din ultimii zece ani, în total, în acest moment, Universitatea Tehnică având peste 700 de doctoranzi.

„Exista incertitudinea dacă aveam sau nu locurile necesare să le oferim candidaţilor la doctorat. Acum însă vom putea face o previziune din vară dacă va fi cazul sau nu să solicităm o suplimentare în toamnă”, a spus Dan Caşcaval, recorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care a adăugat că va exista şi anul acesta un sistem unic de înscriere cu un singur dosar şi o singură taxă de înscriere la toate cele 11 facultăţi, totul fiind gestionat de un sistem online care repartizează candidaţii în timp real în funcţie de opţiunile avute şi media de admitere. Candidaţii pot alege în continuare oricâte facultăţi sau domenii de studii, completând un singur formular online şi venind la Iaşi doar pentru a depune documentele în original.