În urma unei întâlniri avute de prefectul Marian Șerbescu cu Dragoş Serseniuc, directorul Oficiul Judeţean de Poştă Iaşi, și cu Dan Ceaușu, director al Direcției Regionale Vamale Iași s-a propus în februarie mutarea activității de la Oficiul Poștal 13 Vamă la oficiul poștal din Păcurari.

La acesta din urmă trebuia să se se realizeze o serie de modificări și lucrări de recompartimentare astfel încât activitatea desfășurată de Poștă și Vamă să fie eficientizată. Noul sediu trebuia să fie operațional la începutul lunii aprilie, însă prefectul a anunțat că acest lcuru va fi posibil de-abia în prima jumătate a lunii mai.

„Conducerea Poștei a întâmpinat o serie de probleme tehnice la lucrările de reamenajare a spațiului de la Oficiul Poștal 9 Păcurari. Termenul avansat pentru finalizarea tuturor lucrărilor este 8 mai. Am discutat cu responsabilii de la Poștă pentru ca termenul de finalizare să nu mai fie amânat. Ieșenii, dar și angajații Poștei și ai Direcției Vamale vor avea în Păcurari un spațiu mult mai generos decât cel actual de la Oficiul Poștal 13. Sper că activitatea cu publicul se va desfășura în condiții mai civilizate, iar ieșenii care comandă colete din afara Uniuniii Europene să nu mai fie nevoiți să aștepte timp îndelungat pentru preluarea coletelor“, menționează Maria Șerbescu.