Municipalitatea ieșeană a anunțat că la licitația pentru achiziționarea cu fonduri europene a 16 tramvaie cu lungimea de circa 26 de metri, licitație la care deschiderea ofertelor a avut loc ieri, nu s-a prezentat nicio companie. Procedura de achiziție publică a avut o prevedere bugetară de 142.721.280 lei, fără TVA, și va fi reluată în perioada imediat următoare. Primăria Municipiului Iași face apel la companiile de profil să studieze caietul de sarcini și să depună oferte la viitoarea licitație.

Fondurile pentru cele 16 tramvaie sunt asigurate prin Programul Operațional Regional – Axa IV Sprijinirea dezvoltării urbane durabile – Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Achiziționarea celor 16 tramvaie de circa 26 de metri este inclusă în trei proiecte cu finanțare europeană prin sursa menționată care vizează și modernizarea unor tronsoane de linii de tramvai, lucrări care fac obiectul unor alte licitații în curs de finalizare.

Articolul precedentMarius Bodea: „Mihai Chirica a ajuns fix ca Dragnea“
Articolul următorFOTO / VIDEO: Rupere de nori la Iaşi!