Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că vor fi înfiinţate în ţară 65 de noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, iar alte patru în judeţul Iaşi, urmând ca, în 2020, să fie protejate peste 2,5 milioane de hectare de teren.

Aflat în vizită la Centrul Antigrindină din comuna Dancu, ministrul Agriculturii a spus că în judeţul Iaşi vor fi înfiinţate patru noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, astfel numărul lor urmând să ajungă la 18, iar alte 65 vor fi înfiinţate în restul ţării.

“Vor fi încă patru puncte de lansare a rachetelor în Iaşi şi la nivelul ţării încă 65. Am lărgit aria de intervenţie şi ne ducem spre zona de vest a ţării, spre zona de centru a ţării, iar de anul viitor prindem toată suprafaţa ţării”, a spus ministrul.

El a arătat că ministerul va continua investiţiile în lupta pentru combaterea grindinei şi va cumpăra cele două escadrile de avioane.

Anul viitor, suprafaţa protejată va ajunge la peste 2,5 milioane de hectare. Ministrul Agriculturii s-a aflat la Centrul Zonal Antigrindină din localitatea Dancu, unde a avut o întrevedere cu reprezentanţii instituţiei.

 

Articolul precedentEdiție nouă a Festivalului studenţesc „FEstudIS“
Articolul următorMinor pedepsit pentru tâlhărie, ridicat de poliţişti