Producătorul polonez de tramvaie Pesa a depus singura ofertă la licitaţia pentru 16 tramvaie noi în Iaşi, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). O altă licitaţie pentru tramvaie, lansată de Primăria Iaşi, a fost anulată după ce nu s-a înscris niciun participant.

MDRAP a primit o singură ofertă la licitaţia pentru achiziţia a 16 tramvaie de 30 de metri lungime, destinate transportului din Iaşi, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Unicul ofertant este producătorul polonez Pesa, care se mai înscrisese şi la licitaţia pentru tramvaie cu baterii de la Timişoara. Contractul din Timişoara a fost câştigat însă de turcii de la Bozankaya.

Oferta polonezilor urmează să fie evaluată până pe 22 noiembrie, iar dacă va fi acceptată, ieşenii vor circula cu tramvaie noi fabricate în Polonia.

MDRAP a lansat pe 28 ianuarie pentru cele 16 tramvaie destinate oraşului Iaşi. Valoarea estimată a contractului este de 184 milioane de lei, fără TVA.

Şi Primăria Iaşi lansase o licitaţie pentru achiziţia a altor 16 tramvaie, de 26 de metri. Procedura s-a anulat însă automat, după ce nu a fost depusă nicio ofertă.

În cazul licitaţiei municipalităţii, valoarea contractului este estimată la 142,7 milioane lei, respectiv 8,9 milioane lei/tramvai. Dar, Primăria a anunțat că nu s-a prezentat nici un ofertant la această procedură, iar licitația va fi reluată.

Articolul precedentPrimăria Iași dă asigurări: Podul din zona Cicoarei va fi gata anul acesta
Articolul următorPreotul suspectat de pornografie infantilă a fost reținut