O angajată a unei primării din judeţul Iaşi a decis să dea în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Astfel, Dorina Sofian le solicită magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent de către inspectorii de integritate.

Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului în contencios administrativ, după care magistraţii vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

La începutul acestei luni, reprezentanţii ANI au precizat faptul că au constatat starea de incompatibilitate în cazul a cinci funcționari publici, printre care şi Dorina Sofian, funcționar public în cadrul Primăriei comunei Cristești, din județul Iași.

“În perioada 19 iulie 2012 – 18 iunie 2018, aceasta a deținut simultan funcția publică de şef al Biroului Financiar – Contabilitate și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani, respectiv funcția de cenzor la SC Prest Serv Apa SA Pașcani și SC CLP Eco-Salubritate SA, încălcând astfel dispozițiile legale”, au menţionat inspectorii de integritate.

Conform acestora, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Cei de la ANI au adăugat că funcţionara ieşeană a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Articolul precedentAndrei Cristea: „Avem nevoie de liniște și stabilitate“
Articolul următorJudecată pentru că ar fi băut înainte de a şofa