Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală VIII Leţcani au fost sesizaţi despre faptul că o femeie de 80 de ani a fost victima unei tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că femeia ar fi fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat a fi medic şi, sub pretextul că fiica sa ar fi suferit un accident, i-ar fi cerut o sumă de bani, însă fără a preciza cuantumul. Femeia nu a dat curs solicitării apelantului.

De asemenea, Poliţia Municipiului Iaşi a fost sesizată despre faptul că o femeie de 70 de ani, care se afla la domiciliu, a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care, sub pretextul că este nepotul său, ar fi avut un accident rutier, ar urma să fie transportat la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale, i-ar fi cerut o sumă de bani. Femeia nu a dat curs solicitării.

Mai mult, oamenii legii au fost sesizați de un bărbat de 72 de ani cu privire la faptul că, în timp ce se afla acasă, a fost apelat pe telefonul fix de către persoane necunoscute, care, sub pretextul că fiul său a fost implicat într-un accident și, are coloana fracturată, i-au cerut 13.300 de euro, pentru o presupusă operaţie.

Bărbatul nu a continuat conversaţia telefonică. În cauze au fost întocmite dosare penale pentru tentativă laînşelăciune, iar cercetările în vederea identificării autorilor.

Articolul precedentRazie în traficul din județul Iași
Articolul următorUite ce a pățit după ce a înjurat o femeie!