Consilierii locali ieșeni au votat un proiect de hotărâre care se referă la aprobarea denumirii „strada Acad. Cristofor Simionescu” pentru o arteră de circulație din Iași. Aceasta începe din strada Prof. Anton Șesan și se termină în bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron. Inițiativa aparține Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași.

Cristofor I. Simionescu (n.17 iulie 1929, Suceava d. 2007, Iași) a fost descendentul soților Ion și Lucreția Simionescu, învățători apreciați și stimați de comunitatea în care trăiau pentru devotamentul cu care își îndeplineau vocația de dascăl. În 1939, după ce a susținut examenul de bacaluareat, s-a încris la Facultatea de Chimie Industrială a Institutului de Chimie Tehnologică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, care ulterior a fost inclusă în cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Asach”i Iași. Acesta a obținut diploma de inginer chimist cu distincția „Magda Cum Laude”, ulterior urmând și doctoratul (1944-1948). A fost asistent, conferențiar, profesor, la inițiativa sa înființându-se Departamentul de Celuloză, Hârtie și Fibre Artificiale și Departamentul de Tehnologie a Macromoleculelor, ambele în cadrul Facultății de Chimie Industrială, pe care le-a condus timp de 35 de ani.

În calitate de rector al Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” Iași (1953-1976), profesorul Cristofor I. Simionescu a avut un rol esențial în stabilirea bazelor și în dezvoltarea Campusului Universitar „Tudor Vladimirescu”, reușind să aducă la Iași o serie de specializări unice în România, cum ar fi cele care aparțineau Facultății de Textile-Pielărie”.

Articolul precedentIeșeancă în toată firea, suspectată că fura de mâncare din magazine
Articolul următorOrdinul Centenar acordat unui băiețel născut pe 1 decembrie la Iași