Un individ a fost pedepsit de către judecători din cauza „păcănelelor”.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Ionuț D. la nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc (două acte materiale).

Instanța dispune confiscarea specială de la inculpat a trei aparate de joc de tip DGL Pro Club Master, de tip slot-machine, fără plăcuţe de identificare, două aparate de joc de tip DGL Pro, un aparat de joc de tip Gaminator, fără plăcuţe de identificare, şi un sistem Jack-Pot, care au fost ridicate de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc – Direcţia Generală de Supraveghere şi Control – Serviciul Teritorial Regiunea Nord-Est, a unui carnet de bilete și a sumei de 30 de lei identificată în aparatul de joc de tip Gaminator”, au spus judecătorii.

Totodată, aceștia au admis acţiunea civilă formulată de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. „Instanța obligă inculpat să plătească părţii civile suma de 73.000 de lei, cu titlu de daune materiale”, au încheiat magistrații.

Decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 13 decembrie 2017.

Potrivit anchetatorilor, în urmă cu aproximativ cinci ani, acesta a fost descoperit deținând aparate de jocuri de noroc, fără a avea autorizațiile necesare.

„Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a sesizat organele de urmărire penală cu privire la comiterea inculpatului a infracțiunilor prevăzute de art. 23 din OUG nr. 77/2009, constând în aceea că a exploatat la un bar aparate de joc”, au menționat procurorii.

 

Articolul precedentFOTO / VIDEO: Sute de ieşeni protestează în Piaţa Unirii împotriva schimbărilor “Legilor Justiţiei”
Articolul următorAproape de un dublu ASASINAT, în plină stradă, în Iaşi! Ce s-a întâmplat