Un membru al clanului Stănescu a fost pedepsit de magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni cu caracter economic. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Mihalache Stănescu, zis „Gutui”, la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. 

Instanța admite în parte acţiunea civilă formulată de ANAF – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi şi, în consecinţă, obligă inculpatul la plata sumei de 788.950 de lei. Respinge ca nedovedite celelalte pretenţii formulate de partea civilă. Menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa procurorului din data de 23 noiembrie 2017, până la concurenţa sumei de 788.950 de lei”au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 25 mai 2018. 

Asta, după ce procurorii au susținut că, în urmă cu mai bine de un an, individul ar fi încercat să păcălească statul român.