O femeie din județul Iași a fost pedepsită de către magistrați, după ce a fost acuzată că ar fi încercat să păcălească statul român. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea Maricăi Stănescu la cinci ani de închisoare, pentru evaziune fiscală în formă continuată.
Pe lângă condamnarea la închisoare, instanța a obligat-o pe aceasta și la plata unor despăgubiri către Fisc.
“Instanța admite acţiunea promovată în cauză de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată prin DGRFP Iaşi, şi obligă inculpata Stănescu Marica la plata către partea civilă a sumei de 4.913.319,95 lei, din care suma de 2.779.124,01 lei reprezentând TVA, iar suma de 2.134.195,94 lei reprezentând impozit pe profit. Dispune luarea măsurii asigurătorii constând în instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare aparţinând inculpatei Stănescu Marica, până la concurenţa sumei de 4.913.319,95 lei”, au afirmat magistrații ieșeni.
Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul femeii a început pe data de 4 iulie 2017.
Potrivit anchetatorilor, în urmă cu mai bine de doi ani, aceasta ar fi încercat să păcălească autoritățile, provocând o “gaură” la bugetul de stat în valoare de aproape cinci milioane de lei noi.
Articolul precedentDoi ieșeni, condamnați pentru contrabandă
Articolul următorFetiță de 3 ani, din Iași, dusă de urgență la spital după un ACCIDENT rutier