După anunțarea primelor rezultate la examenul de bacalaureat, la nivelul judeţului Iaşi, opt candidaţi au reuşit să obţină media 10, patru dintre aceştia fiind de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Pe lângă aceştia, media 10 la examenul de bacalaureat a fost obţinută şi de către o elevă de la Colegiul Naţional „Gabaret Ibrăileanu”, o elevă de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, un elev de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi de către o elevă de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Paşcani.

Promovabilitatea examenului de Bacalaureat în județul Iași a fost de 80,27%. Anul trecut, procentul de promovabilitate a fost de 82.91%.

La trei licee ieșene, promovabilitatea fost de 100%. Acestea sunt Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu“, Colegiul Național și Colegiul „Richard Wurmbrand“.

Cea mai mică promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții, unde procentul a fost de 10,71%.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea face contestaţie în cursul zilei de astăzi, rezultatele finale urmând să fie afişate pe data de 9 iulie.

“Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat sunt foarte bune. Procentul de promovabilitate în judeţul Iaşi este de peste 80 la sută, prin comparaţie cu media de 67 la sută la nivel naţional. Avem foarte multe unităţi de învăţământ unde promovabilitatea depăşeşte pragul de 90 la sută”, a declarat Genoveva Farcaş, şefa ISJ Iaşi.

 

VEZI AICI TOATE MEDIILE LA BACALAUREAT LA IAȘI

Articolul precedentINCREDIBIL: Grefier obligat la plata unor daune morale către un criminal!
Articolul următor„Decarii“ de la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor fi premiați