Pacienta infectată cu COVID-19, care a stat 60 de zile în Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași a fost externată weekendul acesta. Este vorba despre o femeie cu afecțiuni renale care necesitau ședințe de dialize săptămânale. Femeia a stat internată până ce două teste PCR consecutive au avut rezultat negativ.

„În total, au fost 16 teste egectuate. Deși starea de sănătate din punct de vedere al infecției cu SARS COV2 nu punea probleme, a durat foarte, foarte mult până s-a negativat. Fiind vorba de dializă, pacienta nu s-ar fi încadrat în prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externalizarea asiptomaticilor și formele ușoare ale bolii”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași.

De la începutul pandemiei și până acum, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați 1.385 de pacienți. Dintre aceștia, 1.067 au fost confirmați cu infecția cu SARS COV2 în urma testării, iar vârstele acestora sunt cuprinse între 4 luni și 95 de ani. În total, la spital s-au înregistrat 62 de decese, în 50 din cazuri fiind vorba de ieșeni, restul fiind din Botoșani, Suceava și Neamț.

În acest moment, există 52 de locuri libere pentru pacienții confirmați cu COVID-19 și patru locuri libere la Compartimentul de Terapie Intensivă.

Articolul precedentO angajată a Universităţii „Al. I. Cuza“ Iași a fost depistat pozitiv cu COVID-19
Articolul următorBărbatul care vindea droguri în cartierul Dalas s-a predat