Mărturii terifiante sunt făcute de pacienți operați, de-a lungul anilor, de Dan Tesloianu, medicul cardiolog acuzat că refolosea dispozitive medicale luate de la morți, arestat preventiv pentru 30 de zile.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, sâmbătă, arestarea pentru 30 de zile a medicului Dan Tesloianu, de la Spitalul Sf. Spiridon, din Iaşi, în dosarul stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre şi montate la pacienţi.

După ce teribilele acuzații aduse medicului au ajuns în spațiul public, pacienții care au trecut prin mâna medicului Dan Tesloianu au început să se întrebe dacă ei înșiși au fost victime ale unor astfel de proceduri.

O femeie a povestit că a urmat o primă intervenție în 2013, apoi alte șase operații traumatizante, scrie adevarul.ro. Pacienta mărturisește că organismul i-a respins stimulatorul cardiac și că medicul nu i-a oferit niciun document privind proveniența echipamentului.

„Mi-a pus un aparat, stimulator cardiac. Crăpa cusătura, ieşea afară”, a explicat femeia.

Pacienta crede că este unul dintre cei 238 de pacienţi care ar fi primit dispozitivele reciclate de la persoane care au murit.

„Eu aşa cred. Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară. De şapte ori să mă taie şi acum am aflat de ce. Mi-a făcut la antibiotice, sunt distrusă!”, a mai spus pacienta.

 
 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentNoi dileme în cazul rețelei sinistre de la Iași. Casa de Asigurări a făcut controale în iulie 2022 și a descoperit nereguli
Articolul următorParlamentarii și-au majorat veniturile cu 25%. Aleșii primesc 30.000 de euro anual fără să justifice cheltuielile