Palatul Copiilor Iaşi a câştigat locul I, la secţiunea gimnaziu, cu proiectul „Natură şi viaţă”, la Concursul Naţional Proiecte de Mediu. Din echipa câștigătoare au făcut parte elevele Iolanda Lefter Nechita şi Bianca Maria Onofrei, sub îndrumarea profesorului coordonator Pohoaţă Cristina.

Echipajul Palatului Copiilor Iaşi a obţinut dreptul de a participa la faza naţională a Concursului Naţional de Proiecte de Mediu.

„Prin acest proiect ne-am străduit să punem în valoare și alte calităţi culinare ale busuiocului, pe lângă cele cunoscute în mod tradiţional. Pentru proiectul nostru am ales ca mesaj celebrul citat al oratorului din Republica Romană, Cicero: „Dacă ai o grădină şi o bibliotecă, ai tot ceea ce îţi trebuie”, dorind să demonstrăm că din antichitate oamenii acordau importanţă grădinii, ca spatiu al activitatii de cunoaştere. Dacă biblioteca este o rezervă şi o comoară plină de înţelepciune acumulată şi păstrată în timp, grădina este o comoară vie care ne regenerează viaţa. Grădina constituie o sursă de frumuseţe şi încărcare emoţională, precum o bibliotecă, dar şi o sursă de păstrare a sănătăţii, prin plantele cultivate, dacă acestea sunt valorificate”, a declarat Cristina Pohoaţă.

Articolul precedentÎn cătuşe, pentru o ţeapă cu apartamente
Articolul următorPeste 3.000 de dosare depuse ieri la universitățile ieșene