Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a ridicat un proiectil perforant de calibrul de 76 milimetri, descoperit în urma lucrărilor de renovare a subsolului Muzeului de Istorie Naturală din municipiul Iaşi. 

De asemenea, pirotehniștii au ridicat un proiectil exploziv de calibrul 100 de milimetri de pe un teren viran din comuna Oţeleni. Suprafața asanată a fost de 30 de metri pătrați.

În plus, specialiștii au ridicat un proiectil perforant de calibrul 76 de milimetri și o bombă-aruncător de calibrul 82 de milimetri de pe un teren viran din localitatea Slobozia, comuna Voinești. Suprafața asanată a fost de 700 de metri pătrați.

Mai mult, pirotehniștii au ridicat un proiectil exploziv de calibrul 76 de milimetri și o bombă-aruncător de calibrul 120 de milimetri aflată pe un teren viran din localitatea Icușeni, comuna Victoria. Suprafața asanată a fost de 500 de metri pătrați.

Totodată, specialiștii au ridicat o grenadă ofensivă de pe un teren viran din localitatea Domnița, comuna Țibana. Suprafața asanată a fost de 100 de metri pătrați.

Echipa pirotehnică a mai ridicat o bombă-aruncător de calibrul 60 de milimetri de pe un teren viran din comuna Valea Lupului. Suprafața asanată a fost de 50 de metri pătrați. 

 

Articolul precedentȘase cazuri de rujeolă la Iaşi
Articolul următorUltima probă la Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a